Prepaid creditcard

Prepaid creditcard

Prepaid creditcard

Een creditcard is tegenwoordig een bekende betaalwijze. Al het geld ‘bevindt’ zich op een plastic betaalkaart en daarmee kan je betalen. Wat is nu het verschil tussen een prepaid creditcard en een gewone creditcard die we kennen?En welke prepaid creditcard is handig voor jou? Het grote verschil tussen een prepaid creditcard en een gewone creditcard is het daadwerkelijke krediet, het virtuele geld wat op deze kaart staat. Bij een prepaid creditcard beslist de eigenaar hoe hoog de waarde van deze kaart wordt. Dit fenomeen komt overeen met een prepaid telefoonkaart. De eigenaar beslist hier ook met hoeveel geld je het beltegoed verhoogd.

Wat is de reden om een prepaid creditcard te nemen?

Een prepaid creditcard is heel handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en je wilt een bepaald bedrag ‘meenemen’ en niet meer dan dat bedrag uitgeven op vakantie. Misschien herken je jezelf een beetje in zo’n situatie en spendeer je meer dan je eigenlijk op je rekening hebt. Een prepaid creditcard is zo’n situatie perfect. Thuis verhoog je je krediet vanaf de rekening naar de prepaid creditcard, bijvoorbeeld 2000 euro en dit bedrag kan op vakantie maximaal uitgegeven worden aan leuke dingen.

Prepaid creditcard, voor wie zou dit handig zijn?

Zo’n prepaid creditcard zou heel handig zijn voor studenten. Zij hebben vaak een laag inkomen en het werk die zij hebben is tijdelijk en / of parttime in verband met hun opleiding.
Mensen die problemen kunnen hebben met geld. Men is zeer impulsief en kan onbewust veel geld uitgeven.
Een prepaid creditcard wordt ook gebruikt door mensen die helemaal niet meer in aanmerking mogen komen tot een gewone creditcard. De bank heeft haar reden(en) om een creditcard aanvraag te weigeren. Dan is er een optie om een prepaid creditcard te kunnen aanvragen.

Heeft een prepaid creditcard een BKR toetsing nodig?

Zoals hierboven beschreven is, kan een persoon niet (meer) in aanmerking komen voor een gewone creditcard. Hiervoor heeft de aanvrager een vast inkomen nodig voor een bepaalde periode, zodat de bank er zeker van kan zijn, wanneer een creditcardhouder meer uitgegeven heeft dan het afgesproken limiet, het overige bedrag weer kan aanvullen.
Deze BKR controle is overbodig als er besloten wordt om een prepaid creditcard te nemen. Het uitgave toegoed wordt door de prepaid creditcard eigenaar zelf besloten.

Prepaid creditcard eigenschappen

  • Bestedingslimiet is onbeperk
  • Geen afbetalingen
  • Geen Rente
  • Boetes bestaan niet bij late betalingen
  • Geen spaarrente
  • Minimaal bruto jaarinkomen is niet vereist
  • Wisselkoers opslag is niet van toepassing
  • jaarbijdrage partnerkaart is niet van toepassing
  • Er zijn geen aankoop verzekering

Snelle betalingen

Met een prepaid creditcard kunnen er net zoals de gewone bekende creditcard ook snelle betalingen doen.

Prepaid creditcard Internet

Met een prepaid creditcard is er een mogelijkheid om producten, zoals boeken of andere producten, via het internet te kunnen aanschaffen. Online spellen zoals casino gerelateerde spellen zijn ook mogelijk met een prepaid creditcards.

Restaurants

Een prepaid creditcard kan een redding zijn, tijdens een heerlijk avondje met de familie in een restaurant, wanneer u ontdekt dat u te weinig geld in uw portemonnee en van te voren gezegd heeft dat u gaan trakteren…zeer handig!

Ook Prepaid creditcard in winkels?

Dezelfde redding kan een prepaid creditcard geven wanneer u genoten heeft van het winkelen tot het moment dat u realiseert dat er net te weinig geld is. Gebruik de prepaid creditcard, zoals een pin-pasje.

Prepaid creditcard gebruiken in hotels

Het gebruiken van een prepaid creditcard is ideaal. Er zijn meerdere betalingen die men doet in een hotel en wederom zal een prepaid creditcard de betalingen met eenvoud oplossen. Het is standaard dat bij hotels gevraagd wordt om creditcard en omdat een prepaid creditcard dezelfde functie heeft, zal het mogelijk zijn een kamer te nemen met een mooi uitzicht.

Vrij van maandelijke kosten

Maandelijkse kosten zijn voor de prepaid creditcard eigenaar uitgesloten. Bij een creditcard zal er een maandelijks hoeveelheid betaald worden. Omdat een prepaid creditcard onafhankelijk is van een bank of ander instantie, zal alleen de activatie kosten betaald worden.